miercuri, 23 aprilie 2014

Reumatismul. o boala a sangelui

Reumatismul este o afectiune care se caracterizeaza printr-o inflamare a tesutului conjunctiv, afectind in special in acest proces inima si articulatiile. In aparitia reumatismului un rol hotaritor il au infectiile streptococice si predispozitia genetica a organismului.
De reumatism sufera foarte des si copiii de 7-15 ani. Debutul poate fi foarte brusc: la 10-14 zile dupa ce au suferit de anghina, scarlatina, faringita, copiilor le creste din nou temperatura, apar dureri puternice, inrosirea si umflarea puternica a articulatiilor.
Afectarea inimii poate conduce la dezvoltarea insuficientei cardiace. 

1. O lingura de frunze de coacaz taiate marunt se amesteca cu doua pahare de apa fierbinte, se lasa la infuzat sase ore, apoi se strecoara. Se bea cite o jumatate de pahar de patru ori pe zi. Aceasta infuzie poate fi adaugata si in baie. 
2. Sau se prepara un sirop din fructele de coacaz negru, bine coapte si se adauga la fiert multa miere de albine. E bun si in anemiile feriprive.

Click aici: bijuterii ieftine de tot
3. scoarta de mesteacan are efect foarte puternic in tratamentul reumatismului cardio-articular, cu conditia sa nu fie afectat stomacul. Cel mai bine e sa faceti o tinctura tare de scoarta de mesteacan in tuica de prune si sa beti o lingura inainte de mesele principale, in multa apa. La masa sa se consume obligatoriu un cartof fiert, imediat dupa tinctura.


Boli de vezica urinara -Mictiunile dese-tratament naturist

Cum se trateaza mictiunile dese
n Se procura o capatina de varza de preferinta proaspat recoltata si se detaseaza 1-3 frunze, in functie de marimea lor. Nervura principala se inlatura, iar jumatatile de frunze una peste alta se aplica pe burta, in partea de jos a abdomenului, dupa ce in prealabil acestea se preseaza puternic cu un sucitor, pina cind ele zemuiesc. Aceasta operatiune se face seara inainte de culcare si frunzele se pastreaza toata noaptea legate nu prea strins cu o fasa de bumbac;
Bai de sezut cu ceai de coada calului la 30 de grade Celsius;
Se bea ceai de cimbrisor, galbenele, papadie, coada soricelului;

                              Cercei din argint, 35 lei Click pe banner

Sa se poarte incaltaminte calduroasa pentru a feri picioarele de frig;
Sa se elimine din alimentatie pe cit posibil carnea, condimentele, alcoolul si cafeaua;
Sa se consume cit mai multe seminte de dovleac crude ce sint bogate in magneziu si zinc.
Acest tratament se face zilnic pina la disparitia afectiunii.