duminică, 7 decembrie 2014

ALOE VERA-PLANTA PROASPATA

Aloe vera este planta cu cele mai multe virtuti terapeutice. De la cancer al pielii, varice ulcer, pana la simple raniri superficiale, Aole Vera este utila atat oamenilor cat si animalutelor de casa. Unii dau aloe la gaini. Chiar si pentru faptul ca sucul de aloe vera este plin de nutrienti pentru piele, merita sa cresti asa o planta ca sa ai tot timpul sucul proaspat, nealterat de chimicalele care se adauga la preparatele pastrate in sticle. 
Daca dati pe o rana superficiala, ea se vindeca in doua zile. Daca folositi sistematic, ea cicatrizeaza ulcerul stomacal si chiar si pe cel duodenal. ATENTIE!!! NU SE INGHJITE DECAT GELUL, NU SI PARTE DIN EXTERIOR A FRUNZEI, PENTRU CA E EXTREM DE LAXATIVA. SI IRITA STOMACUL. eXTERIRORUL DE L AFRUNZA S POATE FACE TINCTURA SI POATE FI FOLOSITA CA LAXATIV.
Daca aveti planta in casa, dati pe varicele inestetice si dureroase, ca  ajuta. In combinatie cu dieta potrivita si cu alte plante medicinale, puteti scapa de problemele produse de varice  si de circulatie, in general.
                                                 Set din argint 120 lei

sâmbătă, 30 august 2014

Marul lupului un antiinfectios puternic

Marul lupului se foloseste numai extern, cu eficienta foarte buna in tratarea multor afectiuni. Nu se utilizeaza intern deoarece poate deveni toxica. Preparatele din planta au o puternica actiune antibiotica.Unguentul din tinctura de marul-lupului se foloseste cu rezultate de exceptie impotriva abceselor, furunculelor si eczemelor infectioase. De asemenea, cu acest unguent se fac aplicatii locale de doua-trei ori pe zi in caz de hemoroizi.
Tratamente externe cu planta marul lupului
Pentru cataplasme se amesteca pulbere de marul lupului cu pulbere de tataneasa, in parti egale. Peste cele doua pulberi se toarna apa calda si se amesteca pana se obtine o pasta care se aplica pe locul bolnav printr-o bucata de tifon.

Cataplasma se aplica impotriva diferitelor dureri, reumatice sau provocate prin loviri, timp de 30 de minute, dupa care se indeparteaza si se lasa pielea sa se zvante pentru macar o jumatate de ora.

Pe abcese, furuncule, eczeme infectioase rezistente la alte forme de tratament se pune cataplasma cu marul-lupului timp de trei - patru ore pe zi, dupa care se lasa pielea sa se zvante in aer liber, timp de o ora. Se repeta procedura zilnic pana la vindecarea completa. Vindecarea se va produce mai repede si cicatricele, cu timpul, vor disparea.
Pentru baia de sezut se pune la macerat, de dimineata, o mana de planta in doi litri de apa. Seara, se filtreaza si planta ramasa se opareste cu alti doi litri de apa. Dupa racire, iar se filtreaza si se amesteca cele doua extracte intr-un lighean in care se sta cu sezut timp de 20 de minute. La nevoie se mai adauga apa fierbinte.

Baile de sezut sunt de leac pentru hemoroizi si inflamatii anale si impotriva infectiilor genito-urinare recidivante.

duminică, 24 august 2014

Stanjenei pentru fracturi si sciatica

Dioscoride: APRUS (Άπρουσ)
Xyris are frunze similare cu ale irisului dar mai lată şi mai ascuţită la vârf, lungă de treizeci de centimetri. Are o floare purpurie, roşie în mijloc. Seminţele sunt similare cu fasolea, rotunde şi roşii. Rădăcina lungă şi roşie este foarte ramificată şi este bună pentru rănile la cap şi pentru fracturi. Amestecată cu o treime de oxid de zinc, o cincime, rădăcină de centaur şi suficientă miere, scoate ţepuşele şi armele fără durere. Aplicată cu oţet, vindecă edemele şi inflamaţiile. Rădăcina amestecată cu vin de stafide, dă o soluţie care se bea în cazul convulsiilor, sciaticii, urinaţiei lente şi dureroase şi deranjamentelor intestinale. Image result for stanjenel

Cruciulita de argint cu lant cu tot, din argint 68 ;lei. lant 40 cm
CLICK PE BANNER
Comenzi pe banner

Deci, ca si stanjenelul nostru de astazi, are cam aceleasi intrebuintari. Numai mediul in care creste s-a schimbat si a devenit muuuult mai poluat. Atentie la ceaiul din radacini de irisi e foarte toxic si dauneaza grav ficatului. Nu va hazardati sa-l folositi dupa ureche. Se pune putina radacina in mult alcool si se utilizeaza doar extern. Nu se da la ochi. Tot ce a spus Dioscoride e adevarat, dar ve trebuie un indrumator ca sa-l folositi eficient.

Tataneasa antitumorala si nu numai

Tataneasa in medicina populara

Planta este cunoscuta din antichitate, utilizata pe scara larga de vindecatorii daci, care o numeau pojarne sau taciune. Folosirea tatanesei in medicina populara este mentionata de etnobotanisti in toate zonele tarii. Din Banat in Bucovina, din Oltenia in Transilvania, tataneasa era principalul leac contra fracturilor, scrantiturilor, a durerilor de toate felurile. Era unul din cele mai eficiente remedii contra herniei (vatamaturii). Daca bolnavul voia sa se tamaduiasca repede, trebuia sa manance turte din tarate amestecate cu radacini pisate de tataneasa, sa se incinga cu o legatura facuta cu tataneasa si pedicuta, sa se crute de la efortul fizic macar 3-4 saptamani. Proprietatile vitalizante ale tatanesei erau la mare pret, de altfel una din denumirile populare ale plantei este aceea de iarba intaritoare.

Cruciulita de argint cu lant cu tot, din argint 68 ;lei. lant 40 cm
CLICK PE BANNER
Comenzi pe banner

* Pentru fracturi la maini si picioare, radacina se scotea din pamant, se spala, se taia in rondele foarte subtiri, se fierbea intr-o oala cu apa pana scadea la jumatate, se amesteca cu faina de orz, se aseza pe o bucata de panza cat sa cuprinda fractura, se indreptau oasele si apoi se aplica pe zona afectata. Peste panza cu tataneasa se puneau lopatele din lemn, care fixau zona fracturata, si se lega cu o alta panza. Legatura se tinea 48 de ore, udandu-se cu decoct de tataneasa. Se schimba apoi. Procedeul continua pana se vindeca fractura. * Radacina rasa si fiarta in lapte dulce se punea calda pe locul durerilor de pantece, de splina, de rinichi. * Decoctul radacinilor se administra lehuzelor, ca sa le aline durerile, iar plantele fierte se puneau pe abdomen. * Radacina pisata si fiarta se folosea in legaturi contra durerilor de mitra (uter). * In ulcer de stomac, se bea decoctul radacinii in loc de apa. Se mai lua impotriva diabetului. * Mai tarziu, dupa descoperirea distilarii alcoolului, radacina de tataneasa se plamadea in rachiu si se bea contra urdinarii (diaree) sau se lua cate un paharut in fiecare dimineata, de catre cei debili, ca sa se intremeze. Radacina rasa si amestecata cu miere se lua, cate o lingura, contra suspinului (astm) si hepaticei (tuberculozei). (Constantin Parvu, "Enciclopedia plantelor".

marți, 5 august 2014

Podbalul - medicament minune pentru articulatii si vene varicoase

Frunzele de podbal, care in general, se recunosc usor si sunt folosite pentru boli respiratorii, au o intrebuintare nestiuta. Se aplica pe zonele afectate de reumatism si flebite. Deci pentru venele varicoase sunt foarte bune in asociere cu un tratament medical sau cu o medicatie naturista care sa duca la refacerea venelor.
Bijuterii la pret extrem de redus

marți, 15 iulie 2014

Plante anticancer cu tratamente

Spânzul (Helleborus purpurascens) şi mărul-lupului (Aristolochia clematitis), cunoscut şi sub denumirea populară de curcubeţică, sunt două plante considerate toxice, dar care dacă sunt folosite într-un dozaj corespunzător pot avea efecte terapeutice deosebite în terapia bolnavilor de cancer. Potrivit multor cercetători, aceste plante toxice au certe proprietăţi anticancerigene, în special de lizare a tumorilor şi imunostimulatoare. Depăşirea dozei de toxicitate şi utilizarea lor internă vreme îndelungată, fără pauze, pot duce, într-adevăr, şi la efecte negative, precum activarea celulelor canceroase. Potrivit cercetărilor, trebuie respectate următoarele doze:
* spânz: pulbere de rizomi şi rădăcină 0,2-1 g de trei ori/zi, iar tinctură una-zece picături de trei ori/zi, cu creşteri treptate de o picătură tot de trei ori pe zi;
* mărul lupului: tinctură 10% 0,1-0,2 picături pe kilogram corp de două ori/zi, iar ceai din părţile aeriene ale plantei, decoct cinci-zece minute, o linguriţă la 500 ml de apă, din care se iau una-doua lingurite/zi.

miercuri, 2 iulie 2014

BUBERICUL LEAC PENTRU GANGLIONII INFLAMATI DE LA CANCER SAU INFECTII CUTANTATE


                                                                                                                   Set din argint 120 lei pe banner
O PLANTA DE EXCEPTIE BUBERICUL-SCROPHULARIA NODOSA, E INDICAT IN TRATAMENTUL NUMEROASELOR FORME DE CANCER GANGLIONAR.
DACA IL GASITI, PUTETI SA-L VINDETI AICI.  SCRIETI PE SITE. MULTI VA VOR MULTUMI.
ATENTIE!TREBUIE USCAT, ALTFEL ESTE TOXIC. NU SE USUCA LA SOARE, CI IN CASA.
Click pentru ochelari tari si ieftini ochelari de vedere 5-7 dioptrii

miercuri, 23 aprilie 2014

Reumatismul. o boala a sangelui

Reumatismul este o afectiune care se caracterizeaza printr-o inflamare a tesutului conjunctiv, afectind in special in acest proces inima si articulatiile. In aparitia reumatismului un rol hotaritor il au infectiile streptococice si predispozitia genetica a organismului.
De reumatism sufera foarte des si copiii de 7-15 ani. Debutul poate fi foarte brusc: la 10-14 zile dupa ce au suferit de anghina, scarlatina, faringita, copiilor le creste din nou temperatura, apar dureri puternice, inrosirea si umflarea puternica a articulatiilor.
Afectarea inimii poate conduce la dezvoltarea insuficientei cardiace. 

1. O lingura de frunze de coacaz taiate marunt se amesteca cu doua pahare de apa fierbinte, se lasa la infuzat sase ore, apoi se strecoara. Se bea cite o jumatate de pahar de patru ori pe zi. Aceasta infuzie poate fi adaugata si in baie. 
2. Sau se prepara un sirop din fructele de coacaz negru, bine coapte si se adauga la fiert multa miere de albine. E bun si in anemiile feriprive.

Click aici: bijuterii ieftine de tot
3. scoarta de mesteacan are efect foarte puternic in tratamentul reumatismului cardio-articular, cu conditia sa nu fie afectat stomacul. Cel mai bine e sa faceti o tinctura tare de scoarta de mesteacan in tuica de prune si sa beti o lingura inainte de mesele principale, in multa apa. La masa sa se consume obligatoriu un cartof fiert, imediat dupa tinctura.


Boli de vezica urinara -Mictiunile dese-tratament naturist

Cum se trateaza mictiunile dese
n Se procura o capatina de varza de preferinta proaspat recoltata si se detaseaza 1-3 frunze, in functie de marimea lor. Nervura principala se inlatura, iar jumatatile de frunze una peste alta se aplica pe burta, in partea de jos a abdomenului, dupa ce in prealabil acestea se preseaza puternic cu un sucitor, pina cind ele zemuiesc. Aceasta operatiune se face seara inainte de culcare si frunzele se pastreaza toata noaptea legate nu prea strins cu o fasa de bumbac;
Bai de sezut cu ceai de coada calului la 30 de grade Celsius;
Se bea ceai de cimbrisor, galbenele, papadie, coada soricelului;

                              Cercei din argint, 35 lei Click pe banner

Sa se poarte incaltaminte calduroasa pentru a feri picioarele de frig;
Sa se elimine din alimentatie pe cit posibil carnea, condimentele, alcoolul si cafeaua;
Sa se consume cit mai multe seminte de dovleac crude ce sint bogate in magneziu si zinc.
Acest tratament se face zilnic pina la disparitia afectiunii.