sâmbătă, 30 august 2014

Marul lupului un antiinfectios puternic

Marul lupului se foloseste numai extern, cu eficienta foarte buna in tratarea multor afectiuni. Nu se utilizeaza intern deoarece poate deveni toxica. Preparatele din planta au o puternica actiune antibiotica.Unguentul din tinctura de marul-lupului se foloseste cu rezultate de exceptie impotriva abceselor, furunculelor si eczemelor infectioase. De asemenea, cu acest unguent se fac aplicatii locale de doua-trei ori pe zi in caz de hemoroizi.
Tratamente externe cu planta marul lupului
Pentru cataplasme se amesteca pulbere de marul lupului cu pulbere de tataneasa, in parti egale. Peste cele doua pulberi se toarna apa calda si se amesteca pana se obtine o pasta care se aplica pe locul bolnav printr-o bucata de tifon.

Cataplasma se aplica impotriva diferitelor dureri, reumatice sau provocate prin loviri, timp de 30 de minute, dupa care se indeparteaza si se lasa pielea sa se zvante pentru macar o jumatate de ora.

Pe abcese, furuncule, eczeme infectioase rezistente la alte forme de tratament se pune cataplasma cu marul-lupului timp de trei - patru ore pe zi, dupa care se lasa pielea sa se zvante in aer liber, timp de o ora. Se repeta procedura zilnic pana la vindecarea completa. Vindecarea se va produce mai repede si cicatricele, cu timpul, vor disparea.
Pentru baia de sezut se pune la macerat, de dimineata, o mana de planta in doi litri de apa. Seara, se filtreaza si planta ramasa se opareste cu alti doi litri de apa. Dupa racire, iar se filtreaza si se amesteca cele doua extracte intr-un lighean in care se sta cu sezut timp de 20 de minute. La nevoie se mai adauga apa fierbinte.

Baile de sezut sunt de leac pentru hemoroizi si inflamatii anale si impotriva infectiilor genito-urinare recidivante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu